Innovation Factory Zoetermeer

NVBEO en Gemeente Zoetermeer kijken terug op een geslaagde middag in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer!

Het idee voor het bezoek kwam van ons lid Harold Beffers van de gemeente Zoetermeer, die ons wees op het bijzondere concept dat zich in de Dutch Innovation Factory aan het ontwikkelen is. Dat was niet aan dovemans oren gericht..ons gezamenlijke evenement was dinsdag 16 juni een feit !

De opkomst was groot want veel mensen waren geïnteresseerd wat daar te doen was.
De Dutch Innovation Factory is gevestigd in het oude gebouw van Margarinefabriek Brinkers (bekend van de Leeuwenzegel margarine), die naar Zeewolde was verhuisd. Het totale gebouw omvat 15.000 m2 bvo, waarvan nu 4.000 m2 in gebruik is, 2.000 m2 bij de Haagse Hogeschool in gebruik is en de rest bij andere gebruikers onder andere bij het businesscenter en bij een aantal kleine bedrijven. Het gebouw is eigendom van een particuliere investeerder, waarmee door de gemeente Zoetermeer en de Haagse Hogeschool een tienjarig contract is afgesloten om het concept tot volle wasdom te laten komen. Het concept omvat onderwijs, ondernemen en ontmoeten.

Zo is in het gebouw zeg maar het ICT onderwijs van de Haagse Hogeschool ondergebracht, in totaal zo’n 500 studenten, zitten in het Business Center en in de kleine bedrijfsruimten vooral ICT gerelateerde bedrijven en is er in het gebouw veel ruimte gecreëerd om elkaar te ontmoeten en zaken te doen.

Rien de Vries , de community manager van de Dutch Innovation Factory, legde het concept uit en nam en passant ook het onderwijs deel mee, terwijl daarna Maurice Beckand Verwee van het crossspring lab enthousiast uitlegde hoe studenten en kleine bedrijven gepusht werden om hun business verder uit te bouwen. Crosspring /Lab is niet alleen een incubator, maar ook een accelerator, wat betekent dat zij ook helpt om investeerders en mentoren te vinden die de beginnende bedrijven verder helpen bij het ontwikkelen van hun product.

Al met al een inspirerend concept dat nog verder wordt uitgerold want er zijn al weer plannen om nog meer ruimte van het gebouw in ontwikkeling te nemen. Daarbij hoopt men ook te profiteren van het feit dat zij onderdeel zijn van het Dutch Innovation Park (wat onder andere de oude Siemens gebouwen omvat) en dat aan de overkant van de snelweg een geheel nieuw sportcomplex ontstaat met onder andere een nieuwe schaatstempel.

Kortom, een gebied met potentie.

We hadden voldoende gehoord om bij de borrel gepassioneerd na te praten.